Zöldhagymás krumplifasírt
A fasírtnak számtalan változata van! A tipikus összetevője a darált hús! Most viszont hús nélkül kóstoljuk meg
Hozzávalók
- kb. 1 kg krumpli
- 3 egész tojás
- só
- bors
- 3 szál zöldhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5-6 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
A mártogatóhoz
- 3 dl tejföl
- kis csokor kapor
- a zöldhagyma fehér része
- csipet só
- csipet fehérbors
Elkészítése
A megpucolt, megmosott krumplit a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeltem. Hozzáadtam a tojásokat, a fűszereket, összezúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és hagymaszárat – a fehér részét eltettem a mártogatóhoz. Összekevertem annyi liszttel, hogy összeálljon a massza.
Serpenyőben olajat melegítettem.
Nem túl forró olajba kanállal halmokat raktam, ellapítottam, s mindkét oldalát megsütöttem.
A mártogatóhoz összekevertem a tejfölt az apróra vágott hagymával, kaporral, sóval, borssal.