Téli-körtés pite

A csodás ízű, zamatos téli körte sok mindenre jó.  Egy finom pitéhez is tökéletes Ennek a pitének a töltelék állaga teltebb, gazdagabb ízekben, és mindezek ellenére nem bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál reszelt citromhéj

Töltelékhez:
1 kg tisztított, meghámozott, reszelt téli körte
1/2 citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz
zsír
zsemlemorzsa
Tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk. A körtét a cukorral, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, a felét egy zsírozott sütőtálba terítjük, belenyomkodjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával.
A citrom levét elkeverjük a párolt almával, elkeverjük benne a pudingot, és a tésztára terítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, tetszés szerinti mintában behasogatjuk, hogy a gőz távozni tudjon. Ráterítjük a töltelékre, és a széleit összenyomkodjuk. Ha a maradék tésztát nem lopkodták el a gyerekek, akkor kivágóval díszítést készíthetünk a tortára. Felvert tojással megkenjük.
Légkeveréses sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt elkészül.

Forrás: Szem – szájnak

Hozzászólások:

Hasonló receptek