Tejfölös burgonyaleves
A burgonyaleves jó tejfölösen az igazi, az utolsó falatig elfogy! Nem bánod meg, ha elkészíted! 40 perces vacsora, a végeredmény fantasztikus!
Hozzávalók
- 30 dkg sertéscsont,
- 15 dkg vegyes zöldség,
- 5 dkg zeller,
- 5 dkg zsír,
- 60 dkg burgonya,
- 6 dkg liszt,
- 3 dkg vöröshagyma,
- 1/2 gerezd fokhagyma,
- só, pirospaprika,
- 1 csomó petrezselyem zöldje,
- 2 dl tejföl.
Elkészítés
A csontból és a vegyes zöldségből levest főzünk. A megtisztított burgonyát kisebb kockákra vágjuk, s a leszűrt levesben puhán főzzük. Finomra vágott hagymával, fokhagymával, zöldpetrezselyemmel és pirospaprikával ízesített világosbarna rántással berántjuk. A levest felforraljuk, és hozzákeverjük a tejfölt.
Forrás: bidista.com