Tárkonyos bárányleves recept
Érdemes nagy adagot főzni, mert kóstoló sem marad
Hozzávalók
- bárány fej
- és aprólék
- nyelv
- 2—3 szál sárgarépa
- ugyanannyi petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- tárkonylevél és
- néhány szem borsot
- tárkonyecet
- tejföl
- só
Elkészítése
A bárány fejét és aprólékját, esetleg csontosabb húsrészét, miután a faggyújától jól megtisztítottuk, vágjuk fel darabokra és forró vízben abáljuk meg. Ha felfőtt, szedjük ki hideg vízbe, mossuk meg és a nyelvéről, álláról a fehér bőrt kaparjuk le, s csak akkor tegyük oda elegendő vízbe, sóval főni.
Ha fiatal a bárányhoz, nemsokára tegyük a zöldséget is hozzá, 2—3 szál sárgarépát, ugyanannyi petrezselyemgyökeret, egy fej vöröshagymát és néhány szem borsot. Mikor megfőtt, szűrjük le a levest és tegyünk belő egy jó nagy csipet tárkonylevelet, apróra vágva. Aztán készítsünk hozzá habarást liszttel, tejföllel, mellyel ha feleresztettük, savanyítsuk meg tárkonyecettel gyenge savanykásra
Ha mindezzel jól összefőtt, tálalhatjuk, a húsdarabokat is beleadva, vagy külön tálon melléje adva.