Szerb leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéscomb apróra vágva
  • 1 póréhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg rizs
  • 2 felvert tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál zsiradék
  • bors
  • citromlé
  • pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés :

A felolvasztott zsiradékon megpörköljük az apróra vagdalt húst. Ráöntünk másfél liter vizet, lefedjük, lassú tűzön egy órát főzzük. Azután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vékony szeletekre vágott póréhagymát, sárgarépát, nagyon apróra vágott hagymát, és beledobjuk a megmosott rizst. Beleöntünk egy kevéske vizet, éppen csak annyi amivel pótoljuk a vizet ami elfőtt.
További fél órát főzzük.
Egy villa résein át belecsurgatjuk a felvert tojásokat, de ezt már a fazék levétele után a tűzről tesszük.
Ekkor adjuk hozzá a tejfölt és citromlével állítjuk be a végleges ízt, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Hozzászólások:

3 thoughts on “Szerb leves”

  1. Great info and right to the point. I don’t know if this is truly
    the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers?
    Thank you 🙂 Escape room

  2. Very interesting information!Perfect just what I was searching for!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hasonló receptek