Sütőtökös-csokoládés kuglóf
Ez egy egyszerű kelt tésztás kuglóf, sütőtökkel és csokoládéval gazdagítva.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 2 dkg friss élesztő, 25 dkg sütőtökpüré, 1 tojás, 1 dl olaj, fél dl tej, 10 dkg cukor, 1,5 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 10 dkg csokoládé lencse, vagy étcsokoládé darabokra törve, vaj a forma kikenéséhez.
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk egy evőkanál cukorral és az élesztőt belemorzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket és pici sót, és a maradék cukrot, majd ráöntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a sütőtököt, majd lágy tésztát gyúrunk a masszából. Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük, amíg duplájára nő a tészta. Egy lisztezett gyúródeszkán alaposan átdolgozzuk, majd belegyúrjuk a csokoládé lencsét is. Egy kivajazott kuglóf formába tesszük a masszát tekervény formájába, majd pihentetjük további 10 percet. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Forrás: tudasfaja.com