Soha nem vásárolsz újból fánkot, ha elkészíted ezt a receptet!
Sokan szeretik a fánkot, de nem mindenki tudja az igazi fánkot otthon megsütni, ezért megvásárolják őket. Az alábbi recept elkészítése után soha többé nem fordul majd meg a fejünkben fánkot vásárolni, mi magunk sütjük majd!
A fánk receptje gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ajánljuk, hogy dupla adagot készítsünk belőle, mert nagyon hamar el fog fogyni! A fánkot általában bő olajban sütik, a miénk azonban nem így készül, sütőben sül ugyanis így egészségesebb is egyben.
Hozzávalók:
160 gramm liszt
- 50 gramm porcukor
- 3/4 teáskanál sütőpor
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília
- fél csésze vaníliás joghurt
- 1 tojás
- 250 gramm áfonya vagy más gyümölcs
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat külön keverjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a tojást, a vanília kivonatot és így keverjük össze jó alaposan. Áfonyát vagy más, tetszés szerint választott gyümölcsöt tehetünk a tésztájába. Az így kapott masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, vagy formázzuk mi magunk, ha nincs ilyen tepsink. A közepét hagyjuk lyukasan, akár az eredetinek. Előmelegített, 190 fokos sütőben 12 perc alatt megsül, végül forgassuk porcukorba.
Forrás: tudasfaja.com