Soha nem vásárolsz újból fánkot, ha elkészíted ezt a receptet!

Sokan szeretik a fánkot, de nem mindenki tudja az igazi fánkot otthon megsütni, ezért megvásárolják őket. Az alábbi recept elkészítése után soha többé nem fordul majd meg a fejünkben fánkot vásárolni, mi magunk sütjük majd!

A fánk receptje gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ajánljuk, hogy dupla adagot készítsünk belőle, mert nagyon hamar el fog fogyni! A fánkot általában bő olajban sütik, a miénk azonban nem így készül, sütőben sül ugyanis így egészségesebb is egyben.

Hozzávalók:

160 gramm liszt

  • 50 gramm porcukor
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 3/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília
  • fél csésze vaníliás joghurt
  • 1 tojás
  • 250 gramm áfonya vagy más gyümölcs

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat külön keverjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a tojást, a vanília kivonatot és így keverjük össze jó alaposan. Áfonyát vagy más, tetszés szerint választott gyümölcsöt tehetünk a tésztájába. Az így kapott masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, vagy formázzuk mi magunk, ha nincs ilyen tepsink. A közepét hagyjuk lyukasan, akár az eredetinek. Előmelegített, 190 fokos sütőben 12 perc alatt megsül, végül forgassuk porcukorba.

Forrás: tudasfaja.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek