Sakk szelet recept
A sárga tésztához:
16 dkg Rama margarin,16 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,3 tojás,12 dkg liszt,késhegynyi sütőpor
A barna tésztához:
16 dkg Rama margarin,16 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor,3 tojás,10 dkg liszt,2 dkg kakaópor,késhegynyi sütőpor
Krém:
20 dkg porcukor,25 dkg Rama margarin,1 csomag vaníliás cukor,1 csomag csokis pudingpor,2 dl tej
Elkészítése:
Megsütjük a barna lapot, és a sárga lapot. Csíkokra vágjuk, és felváltva 5 csíkot teszünk egymás mellé, de úgy, hogy közötte is megkenjük kicsi krémmel. Tetejét is megkenjük, majd a következő sort megint lerakjuk, de ellentétes színösszeállítással. Végén a tetejére is hagyunk egy kis krémet, azzal megkenjük, majd megszórjuk tortadarával.Krém elkészítése:A porcukrot habosra keverjük a Rama margarinnal, majd beletesszük a vaníliás cukrot. 1 csokis pudingport felfőzünk 2 dl tejjel, majd ha kihűlt a Rama margarinos krémbe keverjük.
Forrás: olcso-receptek.hu