Sajtos szalonnás falatok recept
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta (fagyasztott)
- 150 g szalonna (bacon)
- 2 darab sajt (tömlős)
- 3 darab újhagyma (vöröshagyma )
- 100 g reszelt sajt
- 1 darab tojás (lekenéshez)
A leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémbe keverjük. (Ha a sajtkrém nehezen kezelhető, akkor rövid időre alacsony hőfokon betehetjük a mikróba is.)
A leveles tésztát kinyújtjuk, és az egyik szélére halmozzuk az arányosan elosztott sajtkrémes keveréket, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Trapéz alakban felvágjuk a tésztahurkát.
A trapézokat a tepsibe tesszük sütőpapírra. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Forrás: receptneked.hu