Sajtos szalonnás falatok recept

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta (fagyasztott)
  • 150 g szalonna (bacon)
  • 2 darab sajt (tömlős)
  • 3 darab újhagyma (vöröshagyma )
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 darab tojás (lekenéshez)

A leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémbe keverjük. (Ha a sajtkrém nehezen kezelhető, akkor rövid időre alacsony hőfokon betehetjük a mikróba is.)

A leveles tésztát kinyújtjuk, és az egyik szélére halmozzuk az arányosan elosztott sajtkrémes keveréket, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Trapéz alakban felvágjuk a tésztahurkát.

A trapézokat a tepsibe tesszük sütőpapírra. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Forrás: receptneked.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek