Rakott palacsinta Csaba módra
Hozzávalók:
8 db palacsinta (sós)
35 dkg darált hús
35 dkg savanyúkápszta
20 dkg túró
5 dkg szalonna
1 p. tejföl
1 fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
1 db tojás
1-2 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
kapor
bors, só
A darált húst, babérlevél ízesítéssel, pörköltes módon elkészítjük, ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok (híg) szaftja. A “kimosott” savanyú káposztát párszor átvagdossuk, aprítjuk és a szintén apróra kockázott szalonnán megpároljuk.
Elkészítjük a kapros túrót, sóval, borssal ízesítve és egy kanálka tejföllel lazítva.
Palacsintányi helyen finoman kizsírozunk egy tepsit, sütőlemezt és erre rétegezzük a palacsintánkat. 8-4-2-1.
A káposztát 4 részre osztjuk, a húst 2 részre, a túrót pedig 1 részre.
Aztán elkezdjük a rétegezést: palacsinta- káposzta- palacsinta- hús- palacsinta- káposzta- palacsinta- kapros túró- palacsinta- káposzta- palacsinta- hús- palacsinta- káposzta- palacsinta.
A maradék tejfölt egy tojással elhabarjuk (igény szerint sózhatjuk) és a rakott palacsintánkat bevonjuk vele.
Sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük, tálaláskor tejfölt, kapros tejfölt adhatunk mellé.
Forrás: orultenjoetelek.blogspot.hu