Pölöskei betyárleves
Nálunk óriási sikere van, nem tudok annyit főzni belőle, ami el ne fogyna!
Hozzávalók
- 20 dkg fiatal marha-lábszár,
- 15 dkg gomba,
- 5 dkg húsos szalonna,
- 1 fej hagyma,
- 1 zöld paprika,
- 1 paradicsom,
- 3 dl tejföl,
- olaj,
- só, bors, pirospaprika,
- 1 csomó kapor,
- kevés liszt.
Elkészítés
Kevés olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott szalonnát és hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst, megsózzuk, pirospaprikával megszórjuk és néhány percig pirítjuk. Felengedjük egy kevés vízzel és puhulásig pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát, kaprot. Felengedjük 1 liter vízzel, és amikor felforrt, behabarjuk liszttel összekevert tejfellel. 1-2 percnyi forralás után tálalhatjuk.
Forrás: bidista.com