Pilóta keksz – megcsináltam dupla adagból

Nagyon megéri anyagilag is, és az íze nagyon finom, és nem utolsó sorban, nem tartalmaz semmit ízfokozót, vagy ártalmas dolgot. Ma megcsináltam, dupla adagból  kb: 80db lett, nagyon finom.

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál sötét kakaó
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 25 dkg vaj

A krémhez:

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás

Elkészítése

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Mi­nimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.

Elkeverjük a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval. Hozzáadjuk a tej­színt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni, beletör­deljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűt­jük a krémet.

Kinyújtjuk a tésztát. Kiszag­gatjuk tetszőleges formára (a te­tejét díszíthetjük másféle szag­gatóval is).
Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel.

A minta megoldható—egy kisebb pogácsa szaggató jó a közepéhez, aztán villával szurkálunk csóvákat, de lehet más minta is. Nézzetek körül, biztos van olyan poharatok (pl.talpas) melynek mintás az alja. Rányomjuk és kész. A csóvákat megoldhatjuk derelye vágóval is.

Jó étvágyat

Forrás: kedvencreceptek.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek