Nyolcperces epres sütemény

Ez egy nagyon gyorsan összehajigálható finomság. Nekem mindösszesen nyolc percbe tellett összeállítani (a gyümölcs mosásával együtt), és betolni a sütőbe. Persze más gyümölcsökkel ugyanígy működik.

Ami pedig kiemeli a dobálós-gyümölcsös sütik sorából, az a finom, vajas-cukros teteje, és hogy meglepően magasra nő. Bár nem tűnik túl nagy fordulatnak megkenni a piskótát olvasztott vajjal, és megszórni kristálycukorral, mégis meglepő, hogy mennyi pluszt visz bele a sütibe.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

– másfél bögre cukor
– 2 tojás
– 3 bögre liszt
– 1 csomag sütőpor
– egy csipet só
– fél bögre étolaj
– másfél bögre tej
– fél kg eper (vagy több)

+ három-négy evőkanál olvasztott vaj, és kristálycukor a szóráshoz

Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra.
2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eperszemekkel.
4. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik!  Forrón szeletelhetjük nyugodtan…

Jó étvágyat!

forrás:rupanerkonyha.cafeblog.hu/

Hozzászólások:

Hasonló receptek