Nagymamáink még tudták, hogy kell igazi szilvalekváros gombócot készíteni
Az alábbi csemegét ősszel szilva szezonban érdemes minél többször elkészíteni. Mi imádjuk. Laktató desszert vagy tökéletes ebéd lehet a zamatos gombóc.
Hozzávalók:
- 500 gramm búzadara
- 1 üveg szilvalekvár
- zsemlemorzsa
- cukor
- vanília kivonat
- porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Tegyünk fel kb. 1 ½ liter vizet főni a vaníliával és a vanília eszenciával. Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát, és addig kevergetjük, amíg megkeményedik. Két órán keresztül hagyjuk hűlni. Egy kicsit olajozzuk meg az ujjainkat, egy kisebb adag búzadarát tegyünk a tenyerünkbe, vájjunk bele egy lyukat, és azt töltsük meg szilvalekvárral. A darát gömbölyítsük egyenletes gombóccá. Ezután forgassuk meg a pirított zsemlemorzsában, és szórjuk meg fogyasztás előtt egy kevés porcukorral.
Szerző: tudasfaja.com