Készíts fahéjas csigát! (Nagyon finom!)

Hozzávalók:

  • 25-28 darabhoz:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 csapott evőkanál őrölt fahéj
  • 15 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben (2,5 dl) felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, egy csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük (10 dkg) olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás cukros tejjel (2 dl), ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!

forrás:mindmegette.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek