Készíts fahéjas csigát! (Nagyon finom!)
Hozzávalók:
- 25-28 darabhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
- A töltelékhez:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 csapott evőkanál őrölt fahéj
- 15 dkg porcukor
- A tetejére:
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben (2,5 dl) felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, egy csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük (10 dkg) olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás cukros tejjel (2 dl), ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!
forrás:mindmegette.hu