Joghurtos sósrudacskák – omlósabbat még nem sütöttem!
A házi ropik csúcsa! Sajttal, köménymaggal megszórva bámulatos! Valahogy mindig pillanatok alatt eltűnik, akármennyit is készítek belőle!
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- negyed tasak sütőpor
- 18 dkg vaj
- 3 dl natúr joghurt
- csipet só
A tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
- köménymag
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd tepsibe tesszük. A felvert tojással átkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Forrás: bidista.com