Ínyenc aszaltszílva leves dióval, kóstold meg és a kedvenced lesz!
Hozzávalók
- 20 dkg magozott aszalt szilva
- 1 dl tejszín
- 1 dl vörösbor
- 6-8 szegfűszeg
- 1 kisebb rúd fahéj
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 6 dkg cukor
- 4 dkg darabolt pörkölt dió
- só

Hozzávalók: 30 dkg marhafelsál 1 fej apróra vágott vöröshagyma egy szelet paprika,1-2 karika csípős paprika,5-6 szelet szárított vargánya 1 paradicsom 1 ek. olaj 1 kávéskanál édes nemes pirospaprika 30 dkg burgonya 30 dkg zöldbab 3 …
Szerintem ez mindenkinek ízlene, jó füstölt hússal megbolondítva. Ha ezt most látná a férjem, biztosan ezt rendelne vacsorára, vagy legalább holnap ebédre. Hozzávalók: 40 dkg fejtett bab, vagy 1 kg szemes babhüvely, 12 dkg vegyes …
A családunk kedvence, a hétvégi ebédek elmaradhatatlan sztárja! A gyerekek jobban szeretik mint a húslevest! :)) Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg füstölt sonka, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, …
Hozzávalók: 2 db sárgarépa 1 kisebb zeller 1 fehérrépa zeller levél,petrezselyemlevél 1 kis karalábé néhány levél kelkáposzta egy marék zöldborsó 1 fél szál póréhagyma 1 ek.olaj só,bors 1 tyúkhúsleves kocka, vagy házi ételízesítő lestyánlevél, egy …
Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 20 dkg erdei gomba keverék, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor citromfű, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér,1 darabka zeller, 30 …
A tél a forró levesek főszezonja. A hideg napokon kívánjuk legjobban a kiadós, forró ételeket, amelyek testet- lelket átmelegítenek. Ez a leves annyira tartalmas, hogy főételnek is megfelel. Ha rövidebb lével készítjük, hívhatjuk egytálételnek is. …