Ínyenc aszaltszílva leves dióval, kóstold meg és a kedvenced lesz!
Hozzávalók
- 20 dkg magozott aszalt szilva
- 1 dl tejszín
- 1 dl vörösbor
- 6-8 szegfűszeg
- 1 kisebb rúd fahéj
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 6 dkg cukor
- 4 dkg darabolt pörkölt dió
- só
Hozzávalók: 30 dkg marhafelsál 1 fej apróra vágott vöröshagyma egy szelet paprika,1-2 karika csípős paprika,5-6 szelet szárított vargánya 1 paradicsom 1 ek. olaj 1 kávéskanál édes nemes pirospaprika 30 dkg burgonya 30 dkg zöldbab 3 …
Szerintem ez mindenkinek ízlene, jó füstölt hússal megbolondítva. Ha ezt most látná a férjem, biztosan ezt rendelne vacsorára, vagy legalább holnap ebédre. Hozzávalók: 40 dkg fejtett bab, vagy 1 kg szemes babhüvely, 12 dkg vegyes …
A családunk kedvence, a hétvégi ebédek elmaradhatatlan sztárja! A gyerekek jobban szeretik mint a húslevest! :)) Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg füstölt sonka, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, …
A tél a forró levesek főszezonja. A hideg napokon kívánjuk legjobban a kiadós, forró ételeket, amelyek testet- lelket átmelegítenek. Ez a leves annyira tartalmas, hogy főételnek is megfelel. Ha rövidebb lével készítjük, hívhatjuk egytálételnek is. …
Fincsi és gyorsan elkészül! Ha ízletes ebédre vágysz, ez tetszeni fog! Hozzávalók: 60 dkg megtisztított burgonya 1 kisebb zellergumó 1 kisebb vöröshagyma 2 dl főzőtejszín 1 evőkanál tejföl 15 dkg bacon 1 tyúkleveskocka csipetnyi őrölt …
Hozzávalók: 4 személyre Örökzöld palócleves ahogy a nagy öregektől tanultam – 2 db paradicsom – 2 evőkanál finomliszt – pirospaprika – őrölt bors – kömény – só – 2 liter húsleves – 1 db citrom leve – 2 dl fehérbor – 1 csokor petrezselyem zöldje – 1/2 liter tejföl – 1-2 babérlevél – 2 gerezd fokhagyma – 30 dkg vöröshagyma – 40 dkg bab – 40 dkg burgonya – étolaj – 80 dkg báránycomb – 2 db paprika Csipetke – 1 db tojás – 3 evőkanál finomliszt …