Gumi süti
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
5 dl tejföl
-
3 csomag vaníliás cukor
-
80 g zselatin
-
2 dl szörp
-
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
7 dl víz
-
15 ek porcukor
1. réteg – Vaníliás hab
-
Válaszd szét a 3 tojást.
-
A sárgáját keverd össze 1 csomag vaníliás cukorral és 5 evőkanál porcukorral.
-
A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a sárgájás keverékkel.
-
Forralj fel 1,5 dl vizet, keverj el benne 1 csomag (20 g) zselatint, majd hagyd kicsit hűlni.
-
Add hozzá a tojásos keverékhez, alaposan dolgozd össze.
-
Öntsd egy magasabb falú formába (pl. jénai tál vagy mély tepsi), majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
2. réteg – Kakaós hab
-
Ugyanúgy készítsd el, mint az első réteget.
-
Mielőtt hozzáadnád a zselatint, keverj bele ízlés szerint kakaóport (kb. 1–2 evőkanál).
-
Ezután jöhet a már szokásos módon elkészített zselatin, amit a masszához keversz.
-
Öntsd rá az első, már megdermedt rétegre, majd ismét tedd hűtőbe.
3. réteg – Tejfölös krém
-
Keverj össze 5 dl tejfölt, 5 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot.
-
Készítsd el a zselatint 1,5 dl forró vízzel ugyanúgy, mint eddig.
-
Amikor kicsit kihűlt, add hozzá a tejfölös keverékhez, jól dolgozd el.
-
Öntsd rá az előző két rétegre, és tedd vissza a hűtőbe.
4. réteg – Gyümölcsös zselé
-
2 dl málnaszörpöt (vagy más szörpöt ízlés szerint) keverj össze 2,5 dl vízzel.
-
Forrald fel, majd keverj bele 1 csomag (20 g) zselatint.
-
Várj, amíg langyosra hűl, hogy ne olvassza meg az alatta lévő rétegeket.
-
Óvatosan öntsd rá a tejfölös rétegre, majd hűtsd ki teljesen, hogy minden réteg megdermedjen.