Gumi süti

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 80 g zselatin
  • 2 dl szörp
  • 1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 7 dl víz
  • 15 ek porcukor

1. réteg – Vaníliás hab

  1. Válaszd szét a 3 tojást.

  2. A sárgáját keverd össze 1 csomag vaníliás cukorral és 5 evőkanál porcukorral.

  3. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a sárgájás keverékkel.

  4. Forralj fel 1,5 dl vizet, keverj el benne 1 csomag (20 g) zselatint, majd hagyd kicsit hűlni.

  5. Add hozzá a tojásos keverékhez, alaposan dolgozd össze.

  6. Öntsd egy magasabb falú formába (pl. jénai tál vagy mély tepsi), majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.

2. réteg – Kakaós hab

  1. Ugyanúgy készítsd el, mint az első réteget.

  2. Mielőtt hozzáadnád a zselatint, keverj bele ízlés szerint kakaóport (kb. 1–2 evőkanál).

  3. Ezután jöhet a már szokásos módon elkészített zselatin, amit a masszához keversz.

  4. Öntsd rá az első, már megdermedt rétegre, majd ismét tedd hűtőbe.

3. réteg – Tejfölös krém

  1. Keverj össze 5 dl tejfölt, 5 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot.

  2. Készítsd el a zselatint 1,5 dl forró vízzel ugyanúgy, mint eddig.

  3. Amikor kicsit kihűlt, add hozzá a tejfölös keverékhez, jól dolgozd el.

  4. Öntsd rá az előző két rétegre, és tedd vissza a hűtőbe.

4. réteg – Gyümölcsös zselé

  1. 2 dl málnaszörpöt (vagy más szörpöt ízlés szerint) keverj össze 2,5 dl vízzel.

  2. Forrald fel, majd keverj bele 1 csomag (20 g) zselatint.

  3. Várj, amíg langyosra hűl, hogy ne olvassza meg az alatta lévő rétegeket.

  4. Óvatosan öntsd rá a tejfölös rétegre, majd hűtsd ki teljesen, hogy minden réteg megdermedjen.

Hozzászólások:

Hasonló receptek