Grúz csirkehúsleves
A csihirtma egy sűrű grúz leves, amely leggyakrabban baromfihúsból, esetleg bárányhúsból készül. Egyes elkészítési módjai megengedik, hogy liszttel sűrítsük, ami viszont minden receptben azonos: kell bele tojás, legtöbbször csak a sárgája és ecet, mely arra hivatott, hogy a tojás ne csapódjon ki a levesben. Az ecetet sokszor citromlével, vagy gránátalma levével helyettesítik.
Hozzávalók:
- egy csirke
- 5 tojássárgája
- 25 dkg hagyma
- 50 ml borecet
- 10 dkg főzővaj
- egész feketebors (ízlés szerint)
- babérlevél (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- koriander (ízlés szerint)
- zöldségzöldje (ízlés szerint)
Elkészítése:
- Tegyük fel főni a csirkét, és körülbelül fél órával azelőtt, hogy teljesen megfőne, adjuk hozzá a felvágott zöldségzöldjét, a babérlevelet és a borsot.
- A megfőtt csirkét vegyük ki és vágjuk darabokra.
- Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk apróra, majd ezt követően a főzővajon pirítsuk meg. Adjuk ezután a húsleveshez, és forraljuk még öt-tíz percen keresztül.
- Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a borecettel, majd folyamatos kevergetés mellet öntsük apránként a levesbe úgy, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki.
- Tegyük bele a felszeletelt csirkehúst, forraljuk fel még egyszer, majd hintsük meg az apróra vágott korianderrel.
Forrás: bidista.com