Ganache: egy csábító és finom édesség, aminek a rabja leszel
Nem létezhet a földön olyan tortaimádó, aki ne ismerné a ganache-t. A krémes, mázas csokoládékrémet, csak úgy kedvtelésből is el szokták azok készíteni, akik nassolásra vágynak. A franciák tudnak valamit, hiszen ez egy olyan krém, amit reggeltől-estig kanalaznánk.
A ganache közel két és fél évszázada töretlen sikerrel ballag a ízek listájának élén. Ha tortát készítünk, ezt kötelező megtanulni. Most mutatjuk a legtutibb receptet.
Az egyik legfontosabb szabály, hogy nagyon jó minőségű hozzávalókat válasszunk. Mivel csak két alapanyagra lesz szükségünk, nem kell túl sokat költenünk.
Hozzávalók:
- 350 gramm étcsokoládé
- 250 ml tejszín
Elkészítése:
A csokoládét egy fa vágódeszkán szeljük papírvékony darabokra, majd tegyük egy tálba. A tejszínt tegyük egy serpenyőbe, majd addig hevítsük, míg felforr. Ezután töltsük rá a csokira. Hagyjuk egy percet állni, majd keverjük össze alaposan. Ha egy kis vajat is adunk hozzá, akkor fényes lesz a tortabevonatunk. A krémes finomságot használhatjuk tortákhoz, süteményekhez, desszertként. Vigyázzunk, nagyon csábító és finom!
Forrás: tudasfaja.com