Frankfurti leves
Nyersanyagszükséglet 1 főre
- virsli 1 db 40 g,
- tisztított kelkáposzta 100 g,
- vágott vöröshagyma 1 kávéskanálnyi 10 g,
- napraforgóolaj 3/4 kávéskanálnyi 7 g,
- liszt 1 púpos kávéskanálnyi 8 g,
- tejföl, 3/4 evőkanálnyi 15 g,
- fokhagyma 1 gerezd 1/2 g ,
- édes fűszerpaprika 1/2 mokkáskanálnyi 1 g,
- majoránna 1/4 mokkáskanálnyi 1/9 g,
- só 1 mokkáskanálnyi 2 g !!!
- ecet 10%-os 1/3 mokkáskanálnyi,
- 1/2 g Piros Arany 1 mokkáskanálnyi 2 g.

Elkészítése
A tisztított kelkáposztát folyó vízben megmossuk, kockára vágva hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, majoránnával, fokhagymával, Piros Arannyal. Mikor a kelkáposzta felpuhult, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, fűszerpaprikát, az apróra vágott vöröshagymát, majd hideg vízzel felengedve simára keverjük és a levesbe tesszük.
Ezután ízesítjük a tejföllel és kevés ecettel, majd összeforraljuk. Belekarikázzuk a virslit, és így tálaljuk. A leves elkészítéséhez kb. 40 perc szükséges.
Adható cukorbetegeknek, fogyókúrában, májbetegeknek, székrekedésben szenvedőknek, egyes vesebetegeknek.
Energiaérteke: 1033 kJ (246 kcal), fehérje: 10,1 g, zsír:17,6 g, szénhidrát: 11,2 g.