Ez lett minden idők legfinomabb húsvéti sütije, csak 3 hozzávaló az egész!

Jó előre érdemes nekifogni a húsvéti készülődésnek, legalábbis gondolatban! Tervezzük meg, hogy milyen ételeket fogunk készíteni, mi lesz az ünnepi desszert, és akkor nem lesz annyira stresszes ez a gyönyörű tavaszi ünnep.

 

Elkészítési idő: 15 perc.
Sütés: 45 perc.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 120 gramm fehér csokoládé
  • 120 gramm sótlan krémtúró

Elkészítés:

Válasszuk külön a tojások fehérjét a sárgájától. Tegyük a tojásfehérjét a hűtőbe, és melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Olvasszuk fel gőzfürdőben a fehér csokoládét, adjuk hozzá a krémtúrót, majd keverjük el egyenletesen. Ezután keverjük hozzá a tojások sárgáját is. Vegyük ki a tojásfehérjét a hűtőből, verjük kemény habbá, majd egynegyedét keverjük bele a krémbe, majd a végén a többit is adjuk hozzá. Óvatosan kevergessük, hogy ne törjön össze a hab. Egy hőálló tálat béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk ki enyhén, majd öntsük bele a masszát. Néhányszor ütögessük oda az asztal sarkához, hogy a légbuborékok tudjanak távozni belőle. Egy nagyobb tepsibe öntsünk vizet, és állítsuk bele a hőálló edényt.
Így állítsuk be a sütőt: 15 percig 170 fokra, 15 percig 160 fokra, majd zárjuk el a tüzet, és hagyjuk állni még 15 percet a sütőben. Ezután vegyük ki, és várjuk meg, míg meghűl, majd szórjuk meg porcukorral.

Hozzászólások:

Hasonló receptek