Ez az epertorta a rabjává tesz: se liszt, se cukor nem kell hozzá!
Lágy és roppanós, könnyű, krémes – nehéz lesz szavakat találnod, ha kipróbálod a receptet.
A sajttortánál kevés jobb dolog létezik. Talán az eper. Vagy inkább az eper és a sajttorta együtt. Hát még akkor, ha liszt és cukor nélkül, lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted… hmm!
Hozzávalók a roppanós réteghez
- 75 g cukrozatlan kókuszreszelék
- 50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
- 50 g olvasztott vaj
- 10 g aszalt áfonya
- édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
- ½ teáskanál fahéj
Hozzávalók a krémhez
- 200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
- 120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
- 120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
- ½ teáskanál vaníliakivonat
- 20 g eper
- 4 zselatin lap
- 80 g édesítőszer
- 10-15 csepp folyékony stevia
Elkészítés
Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.