Duplán diós torta

Dió a tésztában, dió a tejszínkrémben, beborítva vastagon csokival. Mi más kell még? Semmi.

Duplán diós torta

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Tortakrém:
20 dkg darált dió
3dl tejszín
25 dkg cukor
3dl tej
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A diót a tejszínt a cukrot összekeverjük és felfőzzük.  A tejet elkeverjük a liszttel és szintén felfőzzük. Miután a krémek kihűltek, robotgéppel csomómentesre keverjük. Ízesíthetjük rummal vagy rumaromával.

Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.

Forrás: Szem-szájnak

Hozzászólások:

Hasonló receptek