Diós burkifli. Pillanatok alatt összedobtam, ráadásul finomabb lett, mint a bolti változat

Hozzávalók:

  • 2 csomag 500 g-os fagyasztott bolti leveles tészta
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás fehérje
  • a tetejére:
  • 2 db tojássárgája
  • kb. 5 dkg darált dió
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • (Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db lesz)

Elkészítés:

Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk (téglalap alakúra).

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A kemény cukros habba óvatosan belekeverjük a darált diót.

A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával. A tészta csíkok közepére ráhelyezzük a diós habot és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a “ragasztott” széle). Mindegyik kiflit félbe vágjuk és patkó alakúra hajtjuk.

180 fokra előmelegítjük a sütőt. (Nekem villany sütöm van.) A búrkifliket sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára sütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem)

Amikor kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és máris fogyaszthatjuk.

(Tündi konyha)

Hozzászólások:

Hasonló receptek