Diós burkifli. Pillanatok alatt összedobtam, ráadásul finomabb lett, mint a bolti változat
Hozzávalók:
- 2 csomag 500 g-os fagyasztott bolti leveles tészta
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojás fehérje
- a tetejére:
- 2 db tojássárgája
- kb. 5 dkg darált dió
- a szóráshoz:
- porcukor
- (Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db lesz)
Elkészítés:
Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk (téglalap alakúra).
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A kemény cukros habba óvatosan belekeverjük a darált diót.
A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával. A tészta csíkok közepére ráhelyezzük a diós habot és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a “ragasztott” széle). Mindegyik kiflit félbe vágjuk és patkó alakúra hajtjuk.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. (Nekem villany sütöm van.) A búrkifliket sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára sütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem)
Amikor kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és máris fogyaszthatjuk.