Burgonyapogácsa (leveles) – másnap is puha lesz!

Egy régi recept új köntösben. Puha és nagyon ízletes! Képtelenség megunni az ízét, ezért mindig dupla adagot készítek belőle! Az utolsó falatig elfogy!

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 20 dkg+10 dkg margarin,
  • 30 dkg héjábon főtt, tisztított, áttört burgonya,
  • 2 dkg élesztő,
  • 1 tojás,
  • só.

Elkészítés

30 dkg lisztet elmorzsolunk 20 dkg hideg, esetleg reszelt margarinnal. Hozzáadunk 30 dkg héjábon főtt, tisztított, áttört burgonyát, kevés langyos tejben megfuttatott 2 dkg élesztőt, 1 tojást és kevés sót. Jól összedolgozzuk és 1/2 órát pihentetjük. Ezután négyszögletesre nyújtjuk és megkenjük 10 dkg olvasztott margarin 1/3-ával. Vajas tészta módjára hajtogatjuk. 1/4 órai pihentetés után ismét kinyújtjuk, vigyázva, hogy a sodrás közben meg ne forgassuk. Megkenjük a második 1/3 rész margarinnal, majd 1/4 óra múlva megismételjük a műveletet. Ez után 3/4 órát pihentetjük, lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe téve tetejét megkenjük tojással, majd 1/2 órát pihentetjük. Végül 15 percig felső teljes lángon előmelegített sütőben 2 percig felső, majd 10-12 percig alsó takaréklángon sütjük.

Forrás: bidista.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek