Sajtos-baconös tojástekercs, nagyon mutatós finomság, az íze pedig egyszerűen remek!
Könnyen elkészíthető és nagyon mutatós finomság, tökéletes előétel ha vendégeket várunk! Érdemes elkészíteni, ha különleges finomsággal szeretnénk meglepni szeretteinket.
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 0,5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál liszt
- 10 dkg pulykasonka
- 10 dkg bacon
- petrezselyemzöld
- 15 dkg parmezán
- só, bors
Elkészítése:
A tojásokat jól felverjük és belekeverjük a tejszínt és a lisztet, majd a tejfölt, a sonkát, a bacont és a fűszereket is hozzáadjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és olívaolajjal jól megkenjük majd ráöntjük a tésztát és eloszlatjuk, hogy egyenletes legyen. 170 fokon 10-12 percig sütjük. Közben a sajtot lereszeljük. Egy nagy darab alufóliát terítünk az asztalra és mikor a tojás megsült erre ráborítjuk. Ne ijedjünk meg, ha a tészta felpúposodott, ettől még nagyon formás lesz miután tekercset készítünk belőle. A parmezánnal megszórjuk, majd amilyen szorosan csak lehet feltekerjük. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, ezt követően szeletelhetjük.
Forrás: ketkes.com