Így készítsünk otthon egészséges protein szeletet
A kereskedelemben kapható protein szeletek, mondhatni divat-jellegük miatt eléggé drágák. De miért költsünk fölöslegesen, ha mi magunk is el tudjuk otthon készíteni. Előnye, hogy bármikor kéznél van, és ha ugyanazzal a költségvetéssel is, de sokkal nagyobb mennyiséget tudunk előállítani belőle. Próbáljuk ki!
Hozzávalók:
- 1 ½ csésze gluténmentes zabpehelyliszt
- ½ csésze vegán fehérje por
- 3 evőkanál Matcha por
- ¼ teáskanál himalájai só
- ¼ csésze nyers kakaóbab
- ¼ csésze mandulavaj
- 3 evőkanál chia mag
- ⅓ csésze mandula tej
- ¼ csésze jó minőségű juharszirup
- ¼ csésze mandulatej
- 1 teáskanál vanília
A kép csak illusztráció!
Elkészítés:
1. A chia magot áztassuk ⅓ csésze mandulatejben, kb. tíz percig tároljuk a hűtőben. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. A zabpelyhet daráljuk lisztté, és tegyük egy nagy tálba.
3. Keverjük össze a zablisztet, a fehérje port, a matchát, a tengeri sót, és az apróra tört kakaóbabot.
4. Adjuk hozzá a mandulatejben áztatott chia magot, a juharszirupot, a mandulavajat, a maradék mandula tejet, és a vaníliát. Kézzel jól gyúrjuk össze a masszát.
5. Egyenletesen nyújtsuk ki a keveréket a tepsiben, és tegyük a mélyhűtőbe kb. 15 percre.
6. Vágjuk egyforma kockákra, és tároljuk légmentesen záródó üvegekben. A hűtőben akár egy hétig is eláll.
Szerző: tudasfaja.com