A csúsztatott palacsinta ízre és állagra is más mint a hagyományos palacsinta, csodásan fest és az íze leírhatatlan! Kóstoljátok meg!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 6 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg darált sió
- 6 dkg porcukor
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg cukor
- 6 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál vaj
- olaj
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a 6 dkg cukorból teszünk bele egy bő kanálnyit, habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral és vaníliával kikavarjuk. A lisztet és a tejet lassan hozzákeverjük. A tojáshabot beledolgozzuk, vigyázzunk, hogy ne törjön. A palacsintasütőt kikenjük olajjal és egy nagy evőkanálnyi tésztát teszünk bele, de csak a palacsinta egyik oldalát sütjük meg. A másik oldala sem marad sületlen, csak más lesz az állaga, mint a szokásos palacsintáknak. A megsült oldalával lefelé fordítva tegyük tálcára és a sületlen oldalára kanalazzunk cukros diót amíg meleg a palacsinta, hogy ráolvadjon. Majd befedjük egy másik palacsintával, erre cukrozott kakaópor kerül. Addig halmozzuk így egymásra, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé helyezzük rá. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére csorgatjuk, rászórjuk a felaprított diót és szeletelhetjük is. Ízlés szerint tölthetjük cukrozott kakaóporral, darált dióval, mogyoróval, ha nem szeretjük, nem kell kétféle tölteléket használnunk.