Könnyű, selymes palacsintatorony
Ma valahogy nem volt kedvem sütögetni, hihetetlen ugye? De mégis legyen desszert, ezért ezt a palacsintatornyot készítettem. Valamikor egyszer olvastam róla, megtetszett és elraktároztam a receptet. A töltelék nagyon finom, könnyű, selymes.
Tészta:
4 dl tej
4 dl liszt
4 egész tojás
csipet só
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál porcukor
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, tejjel. A sütőport elkeverjük a liszttel majd a masszához keverjük és egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk. Szokásos módon megsütjük, nálam ez kisebb átmérőjű volt.
Töltelék
2-3 dl tejszínhab
25 dkg mascarpone
2-3 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál mogyorókrém
egy evőkanál kakaópor
ezeket simára keverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük
Ha mindenünk elkészült összeállítjuk a tortánkat.
leteszünk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Rárakunk egy újabb tésztát amire tejszínhabot kenünk és így tovább. Tetejére a mascarpones krémet tesszük és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és könnyen tudjuk szeletelni.
FONTOS!!! A palacsinták hidegen legyenek, mert különben elolvad a krémünk.
kb: 20 cm átmérőjű palacsintákat sütöttem.