Mennyei finom cseresznyeleves
A nyár egyik slágere a gyümölcsleves, hidegen is melegen is ellenállhatatlan! Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük
Hozzávalók:
- 1 kg friss cseresznye
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás puding
- 3-4 evőkanál cukor
- 3-4 szegfűszeg
- 3 db fahéj
- tej
Elkészítése
Egy edénybe 2,5 liter vizet öntünk tegyük bele a szegfűszeget és a fahéjat, meg a reszelt citrom héjat és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk,majd adjuk hozzá a megmosott, magozott cseresznyét.
Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni. Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára.
Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz.
Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.
Very interesting points you have observed, thank you
for putting up.Money from blog