Bögrés terefere szelet
A szokásos ötperces keverem-kavarom receptek egy újabb darabja. Nem tömény, nem édes, hétköznapi sütemény, tea vagy kávé melletti tereferékhez 🙂
Hozzávalók:
– háromnegyed bögre olvasztott margarin (vagy vaj), megfelel 15 dkg-nak
– 1 bögre cukor (16 dkg)
– 3 bögre liszt (37,5 dkg)
– 1 csomag sütőpor (12 g)
– 2 tojás
– 2 evőkanál kakaópor (nálam holland)
– 1 bögre tej (2,5 dl)
Â
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. A margarint felolvasztjuk, és a kakaó kivételével, a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük.
3. A tĂ©szta egyik felĂ©t (kicsit többet is lehet), egy sĂĽtĹ‘papĂrral bĂ©lelt (vagy kivajazott), kisebb mĂ©retű tepsire öntjĂĽk Ă©s egyenletesen elterĂtjĂĽk az alján. Az Ă©n tepsim kb. fĂ©l gáztepsinyi.
4. A maradĂ©k tĂ©sztát összekeverjĂĽk a kakaĂłporral, majd egy evĹ‘kanál segĂtsĂ©gĂ©vel rákanalazzuk a sárga tĂ©sztára. Ezután fogunk egy villát Ă©s átfĂ©sĂĽljĂĽk vele a barna rĂ©szt, Ăşgy hogy mindenhová jusson sötĂ©t tĂ©szta is.
5. Kb. harminc perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk!
Jó étvágyat! 🙂
