Frankfurti leves
Nyersanyagszükséglet 1 főre
- virsli 1 db 40 g,
 - tisztított kelkáposzta 100 g,
 - vágott vöröshagyma 1 kávéskanálnyi 10 g,
 - napraforgóolaj 3/4 kávéskanálnyi 7 g,
 - liszt 1 púpos kávéskanálnyi 8 g,
 - tejföl, 3/4 evőkanálnyi 15 g,
 - fokhagyma 1 gerezd 1/2 g ,
 - édes fűszerpaprika 1/2 mokkáskanálnyi 1 g,
 - majoránna 1/4 mokkáskanálnyi 1/9 g,
 - só 1 mokkáskanálnyi 2 g !!!
 - ecet 10%-os 1/3 mokkáskanálnyi,
 - 1/2 g Piros Arany 1 mokkáskanálnyi 2 g.
 
Elkészítése
A tisztított kelkáposztát folyó vízben megmossuk, kockára vágva hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, majoránnával, fokhagymával, Piros Arannyal. Mikor a kelkáposzta felpuhult, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, fűszerpaprikát, az apróra vágott vöröshagymát, majd hideg vízzel felengedve simára keverjük és a levesbe tesszük.
Ezután ízesítjük a tejföllel és kevés ecettel, majd összeforraljuk. Belekarikázzuk a virslit, és így tálaljuk. A leves elkészítéséhez kb. 40 perc szükséges.
Adható cukorbetegeknek, fogyókúrában, májbetegeknek,  székrekedésben szenvedőknek, egyes vesebetegeknek.
Energiaérteke: 1033 kJ (246 kcal), fehérje: 10,1 g, zsír:17,6 g,  szénhidrát: 11,2 g.
