Tárkonyos kolbászleves
Szereted a könnyű és finom ételeket? Kóstold meg ezt a csodás ételt, pillanatok alatt elkészül és nagyon ízletes! Hozzávalók 30 dkg kolbász, 2 sárgarépa 2 nagyobb burgonya 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 2 zsemle, …
Szereted a könnyű és finom ételeket? Kóstold meg ezt a csodás ételt, pillanatok alatt elkészül és nagyon ízletes! Hozzávalók 30 dkg kolbász, 2 sárgarépa 2 nagyobb burgonya 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 2 zsemle, …
Mi nagyon szeretjük, ízlés szerint kaporral fűszerezve, friss uborkaszeletekkel tálalva csodás! Hozzávalók: 30 dkg uborka, 1 liter csontleves, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, só, cukor, ecet, pirított zsemlekocka. Elkészítés Az uborkát felkarikázva, gyengén sós …
A háziasszonyok a húsleves főzésekor általában az alábbiak szerint járnak el: megvárják, amíg felforr, majd leszedik a habot. Ez a hab azonban koaguált fehérje. Akkor jelenik meg, ha a húst hideg vízbe teszik, majd főzni kezdik, így …
A nyár kedvence a hideg málnakrémleves! Ha szeretnél valami könnyed finomságot készíteni, ezt próbáld ki! Hozzávalók: 50 dkg málna 2,5 dl tej 1,5 dl főzőtejszín 2 evőkanál méz fél citrom reszelt héja mentalevél Elkészítése: A …
orró, illatozó húsleves, ami csak szeretni lehet! Hozzávalók 1 kb. 1,5 kg-os tyúk, só, bors, 1 /2 fej vöröshagyma, leveszöldségek, gomba, zöldborsó Elkészítés A kb. 1,5 kg-os tyúkot jól megmossuk és 8 részre vágjuk. Ugyancsak megtisztítjuk …
A nagymama bablevese utánozhatatlan ízű! Ha szeretnél egy különlegesen ízletes levest főzni a család számára, próbáld ki ezt a receptet! Nagyon könnyen elkészíthető és egyszerűen bámulatos! Hozzávalók: 400 g fehér bab 3 liter víz 1 …
A csihirtma egy sűrű grúz leves, amely leggyakrabban baromfihúsból, esetleg bárányhúsból készül. Egyes elkészítési módjai megengedik, hogy liszttel sűrítsük, ami viszont minden receptben azonos: kell bele tojás, legtöbbször csak a sárgája és ecet, mely arra hivatott, …
Ez a világ legegyszerűbb étele, de azért leírom, hogy hátha valaki nem ismeri. Ugyanígy készül a diós tészta is. Szándékosan írtam, hogy tészta, és nem azt, hogy laska, mert ha nincs itthon laska tészta, akkor …
Hozzávalók 1 kiló burgonya, 15 deka szójakocka, 2 húsleveskocka, fokhagymakrém, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, petrezselyem, bors, só Elkészítése A leveskockákat felfőzzük másfél liter vízben és a szójakockákra öntjük. Jó sok fokhagymakrémmel ízesítjük, és mikor kihűlt, …
Hozzávalók: a tésztához 4 tojás, 4 evőkanál glukonon, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál darált dió, egy másfél mokkáskanál szódabikarbóna. A tortaforma kikenéséhez zsír és liszt. A töltelékhez 2 tojás, 2 evőkanál glukonon, 10 deka margarin. …