Palacsintatorta recept

Hozzávalók:

A palacsintához
20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl szódavíz
3 dl tej
1 csipet só
1 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
25 dkg túró
1 db tojás
3 ek porcukor
20 dkg lekvár/ dzsem
10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral)
A tetejére

1 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
5 ek cukor
A díszítéshez
15 dkg eper

Elkészítése:

A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.
A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük. A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.
A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.
A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.
Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.

Forrás: receptneked.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek