Túrós-barackos süti

Hozzávalók (kisebb tepsiben, vagy 26 centis tortaformában sütve):
a tésztához:

18 dkg liszt
12 dkg puha vaj (akár olvasztott)
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
a töltelékhez:
60 dkg áttört túró (nálam 50)
3 evőkanál búzadara
4 db tojás
6 dkg vaj
5 dkg porcukor
6 dkg kristálycukor
1 dkg vaníliás cukor
1 biocitrom reszelt héja
+1-2 evőkanál baracklekvár,
3 nagy szem őszibarack
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A tésztához valókat összegyúrtam. Mivel egészen puha volt, ezért kézzel, ill. egy sima talpú pohár segítségével a tortaforma aljába simítottam. A forró sütőbe tolva. 6 perc alatt elősütöttem, majd hagytam hűlni. Közben a puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájákkal habosra kevertem, hozzáadom a túrót, a búzadarát és a reszelt citromhéjat. A kristálycukorral kemény habbá vertem a tojásfehérjéket (a tésztába fel nem használttal együtt) és a túrós masszába forgattam.
A tésztalapot vékonyan megkenem lekvárral, kiraktam a megtisztított, felszeletelt barackkal. Végül egyenletesen eloszlattam a tetején a túrókrémet. 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem (az idő sütőtől függően eltérhet).
Mikor már legalább langyosra hűlt, megszórtam porcukorral, néhány gerezd barackkal és mentabóbitákkal díszítettem.

Az alján van egy vékony linzeres réteg. A közepén – felvágáskor megmutatja magát – egy guszta és finom barackréteg. Ezen egy könnyű, habos túróréteg… Hm…
Talán hűtve még finomabb (meg a szelet is mutatósabb) lenne, de azt nem győztük kivárni…

A férjem azt mondta, az íze nagyon emlékezteti a vargabélesre. 🙂

Forrás: www.facebook.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek