Sonkás-gombás palacsinta recept

Hozzávalók:

20 db sós palacsinta
50 dkg gomba (champion)
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
3 dl tejföl
20 szelet gépsonka
1 db tojássárgája
sajt (a tetejére)
kevés só
kevés bors

Elkészítés:

A gombát megtisztítom, kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem. Mikor a levét elfőtte rászórom a lisztet, és 4 evőkanál tejföllel összekavarom.
A palacsintára rakok egy szelet sonkát, erre rákenem a gombát és feltekerem. A tojássárgáját összekeverem a maradék tejföllel és rásimítom a palacsintákra. Reszelt sajttal megszórom, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt átsütöm.
A lányom miatt szoktam gomba nélkülit is csinálni, ekkor a gomba helyett egy szelet sajtot teszek a sonkára, és így tekerem fel a palacsintát.

Forrás: chilii.blog.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek