Ropogós palacsinta – káprázatos, ahogy folyik belőle a meleg töltelék!

A palacsinta rajongóinak ajánljuk ezt a fenséges receptet! A ropogós finomságnak képtelenség ellenállni, ebből a csodából akármekkora mennyiséget meg lehet enni, csak bírd sütni!

Hozzávalók

a palacsintatésztához

  • 36 dkg sima liszt,
  • 2 tojás, 8 dl tej,
  • 1 kanál cukor,
  • kevés só;

a töltelékhez

  • 60 dkg tisztított,
  • reszelt alma,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 citrom leve,
  • 3 kanál baracklekvár,
  • 5 dkg durvára vágott mandula,
  • 5 dkg mazsola;

a sütéshez 2 tojás, finomra őrölt zsemlemorzsa és olaj;
tetejére fahéjas cukor.

Elkészítés

A palacsintatésztából 24 palacsintát sütök, és megtöltöm a következő töltelékkel: a cukorban péppé párolom az almát, hozzákeverem a citrom levét, a baracklekvárt, a mandulát és a mazsolát. A töltött palacsinták két végét behajtom, és a felvert tojásba, zsemlemorzsába beleforgatom, végül a forró olajban kisütöm. Melegen fahéjas cukorral tálalom.

Forrás: bidista.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek