Párizsis virág

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dl tej, 2 teáskanál só, 5 dkg vaj

Töltelék:

23 szelet párizsi

Tetejére:

1 db tojás, szezámmag

Elkészítés:

  1. Langyos tejhez keverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt. kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszthez öntjük, a sót, a kockákra vágott vajat, a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk, dagasszuk.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú korongokat szaggatunk belőle. (Én egy olyan poharat használtam erre a célra, aminek akkora volt a szája, mint a párizsinak)
  5. A fele tésztára teszünk a párizsiból,majd befedjük őket egy üres koronggal.
  6.  8 vágást ejtünk rajta úgy, hogy a közepét nem vágjuk át, kb 1 cm rész egyben marad.
  7. Egymás melletti 2 cikket megfogunk 2 kezünkkel és ellenkező irányba kifelé fordítjuk és így tekerünk rajtuk egyet. Így járunk el minden cikkel.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és hagyjuk 20 percig pihenni.
  8. Ezután felvert tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Forrás: amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek