Nagymamáink még tudták, hogy kell igazi szilvalekváros gombócot készíteni

Az alábbi csemegét ősszel szilva szezonban érdemes minél többször elkészíteni. Mi imádjuk. Laktató desszert vagy tökéletes ebéd lehet a zamatos gombóc.

Hozzávalók:

  • 500 gramm búzadara
  • 1 üveg szilvalekvár
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • vanília kivonat
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Tegyünk fel kb. 1 ½ liter vizet főni a vaníliával és a vanília eszenciával. Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát, és addig kevergetjük, amíg megkeményedik. Két órán keresztül hagyjuk hűlni. Egy kicsit olajozzuk meg az ujjainkat, egy kisebb adag búzadarát tegyünk a tenyerünkbe, vájjunk bele egy lyukat, és azt töltsük meg szilvalekvárral. A darát gömbölyítsük egyenletes gombóccá. Ezután forgassuk meg a pirított zsemlemorzsában, és szórjuk meg fogyasztás előtt egy kevés porcukorral.

Szerző: tudasfaja.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek