Marhagulyás erdei gombával

Hozzávalók:

50 dkg marhalábszár, 20 dkg erdei gomba keverék, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor citromfű, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér,1 darabka zeller, 30 dkg burgonya, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. szőlőmagolaj,  őrölt pirospaprika, 1 kk. őrölt kömény, só, bors

Elkészítése:

A marhalábszárat, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a citromfüvet, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban olajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a gombát. Zsírjára pörköljük, meghintjük pirospaprikával és 1 dl vízzel felöntjük. Köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadékpótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. Forrón tálaljuk.

Forrás: malnakonyha.blogspot.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek