Lebbencstészta leves

Itt a jó idő, a bográcsozás ideje. A lebbencsleves természetesen a gáztűzhelyen is nagyon finom.

Hozzávalók

  • 10 dkg szárított lebbencstészta,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagy­ma,
  • 30 dkg burgonya,
  • egy fél liter tej,

Elkészítése


Kiolvasztjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, világosra pirítjuk rajta a nagyon fi­nomra összevagdalt hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és felöntjük egy liter vízzel. Ha a szalonna nem túl sós, egy kissé megsózzuk, és addig főzzük, míg a burgonya puhulni nem kezd.

Egy másik edényben szárazon megpirítjuk a lebbencs tész­tát, és a félig főtt burgonyához adva, együtt teljesen megpuhítjuk. Végül beleöntjük a tejet, és azzal már csak egyszer forraljuk fel, úgy ad­juk asztalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hasonló receptek