Joghurtos almás kevert karamell krémmel

Hozzávalók a tésztához:

2 kicsi pohár natúr joghurt
3 dl cukor
4 db tojás
1 kk. őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
2 dl olvasztott Rama
6 dl liszt
1 csg sütőpor
1 csapott ek. kakaópor
3-4 db nagyobb alma
1 db 25×39 cm-es tepsi
sütőpapír

a krémhez:

1 csg karamell pudingpor
10 dkg cukor
15 dkg rama
a bevonathoz-díszítéshez:
tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

Először az almákat meghámozzuk,magházat eltávolítjuk és szép vékonyabb gerezdekre szeleteljük.
Citromlével egy kicsit ecseteljük le,hogy az alma ne barnuljon meg!
A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjét a cukorral keményre verjük,utána hozzá keverjük a tojások sárgáját és apránként a többi hozzávalókat a kakaó kivételével.
A massza 2/3 részét a kibélelt tepsibe öntjük,a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót és a sárga tésztára folyatjuk.
Egy villával egy kicsit megcifrázzuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük,míg kezd egy kicsit megkötni a teteje.
Ekkor kivesszük a sütőből és rárakosgatjuk az alma gerezdeket.
Visszatesszük és tűpróbáig sütjük.
A tésztát kihűtjük.
A pudingport a tejjel felfőzzük.
A margarint a cukorral kihabosítjuk és kanalanként a meleg pudingot bele keverjük.
A tésztára simítjuk.
Dermedésig a hűtőben tároljuk.
Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal.
Én most csak lecsurgattam a csokit,darált mandulával díszítettem.
Nagyon finom sütemény.

Forrás: www.facebook.com

Hozzászólások:

Hasonló receptek