Joghurtos őszibarack leves (főzés nélkül)

Nálunk a leves szinte elmaradhatatlan! Akár hidegen, akár jó forrón. Most egy nyári hűsítő finomságot készítettem, még főzni sem kellett

Hozzávalók

  • 7 db őszibarack
  • 400 gramm görög krémjoghurt
  • 4-5 dl tej
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítése

Ha friss barackból készítjük a levest, akkor először távolítsuk el a barackok héját, majd magozzuk ki. A héjat egyszerűen eltávolíthatjuk, ha késsel kissé bevágjuk a gyümölcs héját, majd lobogó vízbe mártjuk (kb. 1 perc) ezt követően hideg vízbe hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját.
A kimagozott barackokat felkockázom, először a barackot teszem a turmixgépbe ráöntöm a joghurtot aztán tejet, porcukrot, és addig csinálom ezt amíg el nem fogy a hozzávaló.

Pár darab aprított barackot teszek a tetejére így tálalom. Hűtőbe rakjuk.