Hamis brassói

Hozzávalók

  • 1 kiló burgonya,
  • 15 deka szójakocka,
  • 2 húsleveskocka,
  • fokhagymakrém,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • olaj,
  • petrezselyem,
  • bors,

Elkészítése

A leveskockákat felfőzzük másfél liter vízben és a szójakockákra öntjük. Jó sok fokhagymakrémmel ízesítjük, és mikor kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. A nagyobb kockákra vágott vöröshagymát olajon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a szójakockát, sóval, borssal fűszerezzük, és kis lángon puhára pároljuk. A fedőt úgy tegyük rá, hogy a leve fokozatosan elpárologhasson.

 

Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajban kisütjük. A ropogós burgonyát és a szójakockát összekeverjük, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek