Grúz csirkehúsleves

A csihirtma egy sűrű grúz leves, amely leggyakrabban baromfihúsból, esetleg bárányhúsból készül. Egyes elkészítési módjai megengedik, hogy liszttel sűrítsük, ami viszont minden receptben azonos: kell bele tojás, legtöbbször csak a sárgája és ecet, mely arra hivatott, hogy a tojás ne csapódjon ki a levesben. Az ecetet sokszor citromlével, vagy gránátalma levével helyettesítik.

Hozzávalók:

  • egy csirke
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg hagyma
  • 50 ml borecet
  • 10 dkg főzővaj
  • egész feketebors (ízlés szerint)
  • babérlevél (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • koriander (ízlés szerint)
  • zöldségzöldje (ízlés szerint)

Elkészítése:

  • Tegyük fel főni a csirkét, és körülbelül fél órával azelőtt, hogy teljesen megfőne, adjuk hozzá a felvágott zöldségzöldjét, a babérlevelet és a borsot.
  • A megfőtt csirkét vegyük ki és vágjuk darabokra.
  • Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk apróra, majd ezt követően a főzővajon pirítsuk meg. Adjuk ezután a húsleveshez, és forraljuk még öt-tíz percen keresztül.
  • Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a borecettel, majd folyamatos kevergetés mellet öntsük apránként a levesbe úgy, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki.
  • Tegyük bele a felszeletelt csirkehúst, forraljuk fel még egyszer, majd hintsük meg az apróra vágott korianderrel.

Forrás: bidista.com

Hasonló receptek