Frankfurti leves

Nyersanyagszükséglet 1 főre

  • virsli 1 db  40 g,
  • tisztított kelkáposzta 100 g,
  • vágott vöröshagyma 1 kávéskanálnyi 10 g,
  • napraforgóolaj  3/4 kávéskanálnyi 7 g,
  • liszt 1 púpos kávéskanálnyi 8 g,
  • tejföl,  3/4 evőkanálnyi 15 g,
  • fokhagyma 1 gerezd 1/2 g ,
  • édes fűszerpaprika  1/2 mokkáskanálnyi  1 g,
  • majoránna 1/4 mokkáskanálnyi  1/9 g,
  • só  1 mokkáskanálnyi  2 g !!!
  • ecet 10%-os  1/3 mokkáskanálnyi,
  • 1/2 g  Piros Arany 1 mokkáskanálnyi 2 g.

Elkészítése

A tisztított kelkáposz­tát folyó vízben megmossuk, kockára vágva hideg vízben  feltesszük főni. Ízesítjük   sóval,   majoránnával,   fokhagymával, Piros Arannyal. Mikor a kelkáposzta felpuhult, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az ola­jat, fűszerpaprikát, az apróra vágott vöröshagymát, majd hideg vízzel fel­engedve simára keverjük és a levesbe tesszük.

Ezután ízesítjük a tejföllel és kevés   ecettel,   majd   összeforraljuk. Belekarikázzuk a virslit, és így tálal­juk. A leves elkészítéséhez kb. 40 perc szükséges.

Adható cukorbetegeknek, fogyókúrában, májbetegeknek,  székrekedésben szenvedőknek, egyes vesebetegeknek.
Energiaérteke: 1033 kJ (246 kcal), fehérje: 10,1 g, zsír:17,6 g,  szénhidrát: 11,2 g.

Hozzászólások:

Hasonló receptek