Diós-kakaós kocka

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 22,5 dkg margarin
  • 6 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 8-10 evőkanál baracklekvár
  • 25 dkg csokoládé (rumos-kakaós szeletet használtam)
  • 20 dkg darát dió
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag főzős csokoládés pudingpor
  • fél csomag sütőpor
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl tejföl
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor

A csokoládémázhoz:

  • 20 dkg tortabevonó (én 20 dkg joghurtos-epres csokival vontam be)

A tejszínes krémhez:

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojássárgával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk és baracklekvárral megkenjük.

A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszába és a lekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on, légkeveréses sütőben 165°C-on 30-35 percig sütjük.

A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A margarint kihabosítjuk, a kihűlt tejszínes masszához keverjük, végül a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is.

Molnár Andrea receptje.

Forrás: webcukraszda.hu

Hozzászólások:

Hasonló receptek